+ Meer informatie

• WIJK BIJ DUURSTEDE (ANP)

1 minuut leestijd

- Wijk bij Duurstede krijgt waarschijnlijk een college van PvdA, CDA en Wijks Belang. Het principeakkoord daartoe is donderdag door de betrokken partijen ondertekend. Dat heeft een woordvoerder gisteren bevestigd. Over de verdeling van de wethouderportefeuilles wordt op 2 januari verder gesproken. Het college kan in ieder geval steunen op 11 zetels in de raad, die uit 17 mensen bestaat. Tevens heeft Groen Links toegezegd de college positief te zullen benaderen. De vorming van een nieuw college was nodig nadat op 26 november de samenwerking tussen Wijks Belang, D66 en VVD ten einde kwam. Aanleiding was de door de oppositie, mede op instigatie van Groen Links, ingediende motie van wantrouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.