+ Meer informatie

Onderzoek naar invloed mest op grondwater

1 minuut leestijd

APELDOORN — Er moet worden onderzocht welke invloed meststoffen hebben op het.grondwater. Hierbij dient zowel kunst- als natuurlijke mest te worden betrokken.

Dat is de mening van het dagelijks bestuur van hét samenwerkingsorgaan Oost-Veluwe. Een verzoek hiertoe is ingediend bij de provincie Gelderland. Aanleiding is een veel te hoge fosfaatconcentratie in het oppervlaktewater rondom het Veluwse dorp Uddel (gemeente Apeldoorn), waar vele intensieve veehouderijbedrijven zijn gevestigd. De oorzaak is waarschijnlijk overbemesting van de grond. In ondiep grondwater zijn bovendien te grote nitraatconcentraties ontdekt. Dit water is zowel voor mens als dier niet geschikt als drinkwater.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.