+ Meer informatie

Weinig perspectief in handel met Rood-China

1 minuut leestijd

BRUSSEL Bij het Nederlandse bedrijfsleven bestaat weinig belangstelling voor het aanhalen van handelsbetrekkingen met de Chinese Volksrepubliek. Dat kan worden opgemaakt uit de zeer beperkte deelname van Nederlandse ondernemingen aan de EEGChinahandelsweek die tot 10 april in Brussel wordt gehouden. Van de grote ondernemingen zijn alleen AKZO en Philips vertegenwoordigd. Ook de belangstelling van het bankwezen is uiterst beperkt.

Het lijkt echter een onjuiste veronderstelling dit toe te schrijven aan het verbreken of verminderen van de kontakten met communistisch China sinds de goedkeuring voor de orders die Taiwan bij het Nederiandse RSVconcern heeft geplaatst. Ofschoon de top van de 100 man sterke Chinese delegatie in Brussel Nederland in alle officiële verklaringen volstrekt doodzwijgt, bestaat er tussen het beperkte aantal Nederlandse zakenlieden en de lagere Chinese vertegenwoordigers m Brussel een uiterst aan;enaam en levendig zatencontact.

OVERDREVEN

Insiders uit Nederlandse zakenkringen in Brussel menen dat het verwachte nadeel van de Taiwan-affaire nogal overdreven is. Zij denken dat de tanende belangstelling van ons bedrijfsleven voor handel met

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.