+ Meer informatie

Benzine in grondwater Bergen (NH)

2 minuten leestijd

BERGEN — Door een lekkende benzinepomp van een tankstation aan De Kogendijk in Bergen (NH) is ernstige verontreiniging van de bodem en het grondwater ontstaan. De vervuiling kwam aan het licht toen begin dit jaar kort na elkaar in de directe omgeving van het tankstation lekkages in gas- en waterleidingen optraden en benzinestank in de riolering werd waargenomen. Het tankstation ligt in een woonwijk.

In een donderdag gepubliceerde verklaring zegt het gemeentebestuur van Bergen dat er geen direct gevaar bestaat voor de veiligheid of gezondheid van de omwonenden. De lekkage is inmiddels verholpen. Grondboringen en metingen hebben aangetoond dat er thans geen explosieve benzinedampen onder de grond aanwezig zijn, aldus de verklaring. Bij een eventuele verontreiniging van een drinkwaterleiding ontstaat al bij een zeer geringe benzine-infiltratie een zo weerzinwekkende watersmaak, dat consumptie vanzelf achterwege blijft.

Het gemeentebestuur zegt in de verklaring dat zij na overleg met een groot aantal instanties heeft besloten om de verontreinigde grond - naar schatting enkele honderden kubieke meters - geheel af te graven en op een voormalige vuilstortplaats over een folielaag te verspreiden.

EDE — B en W stellen de gemeenteraad voor medewerking te verlenen aan het verzoek van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen met de Bijbel te Ederveen. De medewerking heeft betrekking op de uitbreiding van de kleuterschool aan De Zicht met Één lokaal. De gemeenteraad zal hierover 25 juni beslissen. EDE — De hoofddirectie Telecommunicatie van de PTT heeft het college van B en W van de gemeente Ede per brief laten weten, dat voorlopig niet* kan worden voldaan aan de wens om voor het gehele grondgebied van de gemeente één netnummer in te voeren. Het college had daarom vorig jaar november per brief gevraagd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.