+ Meer informatie

Hoger platform uit vrees voor broeikaseffect

1 minuut leestijd

OSLO — De Noorse dochteronderneming van Koninklijke/Shell Groep heeft besloten een in de Noordzee te bouwen platform een meter hoger te maken dan oorspronkelijk de bedoeling was, uit vrees voor een stijging van het waterniveau door opwarming van de atmosfeer.

Het is waarschijnlijk voor het eerst dat bij het bouwen van een platform rekening wordt gehouden met het broeikaseffect, aldus woordvoerder Terje Jonassen van de Noorse Shell gisteren.

Het platform komt te staan in het uitgestrekte gasveld Troll en moet in 1996 klaar zijn. De zee is ter plaatse meer dan 300 meter diep. Gemeten vanaf de zeebodem zal de constructie meer dan 400 meter hoog worden. De kosten worden geraamd op 22 miljard Noorse kronen (6,4 miljard gulden). Het veld Troll zal naar ver^ wachting zeventig jaar in produktie zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.