+ Meer informatie

Eisen van vier jaar yoor bankoverval

1 minuut leestijd

ZWOLLE (ANP) - De officier van Justitie aan de Zwolse rechtbank, mr. D. Veurink, heeft gisteren gevangenisstraffen van vier jaar geëist voor een overval op de Bondsspaarbank in Lelystad, op 10 september van dit jaar. De twee verdachten zijn C. O. S. (20) en M. S. B. (20), beiden uit Amsterdam. Beiden hebben bekend.

Volgens de aangifte wist het tweetal 58.000 gulden af te persen door met een geweer in de richting van het personeel te dreigen. De verdachten, die van een buit van 48.000 gulden spreken, hebben het geld in twee weken erdoor gejaagd.

S. en B. pleegden al eerder samen een overval op éen geldloper. Zij werden hiervoor tot celstraffen van 18 en 24 maanden, waarvan zes en acht maanden voorwaardelijk veroordeeld. S. had die straf net uitgezeten toen hij de overval pleegde. B. was sinds medio juli voortvluchtig, toen hij na een verlofperiode niet terugkwam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.