+ Meer informatie

55

1 minuut leestijd

LELYSTAD - In de zomermaanden passeerden gemiddeld zo'n tienduizend schepen per maand onder het toeziend oog van sluismeester Herman de Vries de Houtribsluizen. Morgen schut De Vries zijn laatste schepen, want per 1 november maakt de geboren schipper gebruik van de vut.

Tevreden blikt de sluismeester terug. De scheepvaart was zijn lust en zijn leven. Hij werd nu bijna zestig jaar geleden geboren aan boord van zijn vaders schip, dat lag afgemeerd in het Brabantse Sambeek. Na zijn schoolperiode op het schippersinternaat in Vreeswijk kwam De Vries officieel in dienst van zijn vader.

..Mijn vader had net voor de oorlog een nieuwe 200-tonner laten bouwen. Die heb ik in het begin van de jaren zestig van hem overgenomen. Afscheid van de Houtribsluizen. Foto Axipress

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.