+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Unilever en AMRO omlaag

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs kende donderdag een paar duidelijke verliezers. De gehele effectenmarkt zag de prijzen overigens wat afbrokkelen. De handel was niet bijzonder geanimeerd. Duidelijke stimulansen uit Amerika bleven achterwege.

ji'

Bij de internationals lag Unilever bij het begin van de handel om onduidelijke redenen aangeboden. Het fonds kwam 11,70 lager uit op f 145,30. Koninklijke Olie raakte f 1,20 kwijt op f 92,20, terwijl KLM f 2 moest afstaan op f 118,20. De andere internationale waarden wisten de schade tot enkele dubbeltjes te beperken.

Rond het middaguur lag ook AMRO zwak. De bank liet maar liefst f 1,50 liggen op f 55,50. Ook de andere banken zagen de prijzen wat dalen. De hypotheekbanken konden zich echter wondenwel handhaven, zij het op een wat lager koersniveau.

De verzekeraars zetten de lijn van de afgelopen dagen door en verloren opnieuw terrein. Verder is de eerste opwinding over de order van Volker Sfevin blijkbaar behoorlijk geluwd. De koers viel terug tot f 28,50, een achteruitgang van f 1,50. De andere bouwers maakten pas op de plaats. Ook in de rest van de markt werden verliezen geleden. Zo ging Heineken f 1,30 omlaag naar f 53,50 en Gist Brocades f 0,40 op f 60,70.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.