+ Meer informatie

LPF kruipt in peiling omhoog

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De LPF kruipt in de peilingen langzaam overeind. Volgens het bureau Interview zou de partij nu zeven zetels halen, tegen vorige week nog vier.

Het CDA zou er ten opzichte van vorige week eentje verliezen en op 49 uitkomen, nog altijd zes meer dan nu. De VVD houdt er volgens de peiling 28 over, twee minder dan vorige week, maar vier meer dan op dit moment in werkelijkheid. De PvdA krijgt er volgens dit meest recente onderzoek net als vorige week 28, vijf meer dan in de huidige Kamer.

De ChristenUnie heeft zich weer op het niveau van vier hersteld (vorige week drie) en komt daarmee gelijk met het aantal zetels nu in de Kamer. De SGP heeft daar nu twee zetels, dat worden er volgens de peiling nog steeds drie. Leefbaar Nederland en nieuwe partijen halen nu geen zetels. GroenLinks gaat ten opzichte van vorige week met twee omlaag naar tien en blijft daarmee op het huidige niveau in het parlement. De SP blijft op zestien staan, tegen negen in de dagelijkse realiteit op het Binnenhof nu. D66 kruipt in vergelijking met vorige week een zeteltje omhoog naar vijf, nog altijd twee minder dan nu echt in de Kamer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.