+ Meer informatie

KALENDERS

2 minuten leestijd

De „Banierkalender 1958" (uitgave N.V. de Banier Utrecht) is ook weer verschenen. Deze kalender heeft in de loop der jaren in de meeste van onze gezinnen een vaste en vertrouwde plaats gekregen. De inhoud van deze kalender is deugdelijk en goed, de korte meditaties aan de voorzijde, zowel als de verhalen aan de achterzijde van de blaadjes. Het schild, in meerkleurendruk uitgevoerd stelt voor hoe de Gideonsbende (Richt. 6) het altaar en het bos van Baal afbreekt en de Heere een altaar bouwt. Wij bevelen deze kalender, die ƒ 2.25 kost, ten zeerste aan.

Premieboek. Dit jaar is er weer een mooi premieboek bij, n.1. het bekende werk van Alexander Comrie: Het A.B.C. des Geloofs. In 1735 heeft Comrie, staande te Woubrugge, deze stof verhandeld en nadien zijn er enige uitgaven van verschenen die echter zo ver we weten bijna niet meer te koop waren. Deze druk is naar de onveranderde uitgave van 1746, en alleen in de nieuwe spelling overgebracht. Een kostelijk werk, het pit en het merg van de eigenschappen van het zaligmakende geloof is er in beschreven. Als premieboek bij de Banierkalender is het niet duur; fraai uitgevoerd met titels in gouddruk op de band slechts ƒ 4.25. Zeer aanbevolen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.