+ Meer informatie

Gelezen in „KERKNIEUWS”

1 minuut leestijd

„Kerknieuws” het lezenswaardige en zeer te prijzen weekblad voor het nieuws uit de kerken mag graag de vinger leggen bij stijlfouten of onvolkomenheden in andere bladen. Vooral, en soms ook wel terecht, moeten kerkbladen het dan ontgelden. „Kerknieuws” lezende plaatsen ook wij echter wel eens een uitroep- of vraagteken. Zo lazen wij een berichtje over Ds. J. Spoelstra die met emeritaat ging.

… Ds. Spoelstra werd 18 jan. 1823 te Sappemeer, waar zijn vader, wijlen ds. J. Spoelstra 37 jaar predikant is geweest, geboren. Hij aanvaardde 20 oktober 1939 zijn ambt … Het vertrouwen in de akurate „Scheps” zou er een knak van krijgen als hij ons wil wijsmaken dat Johannes Spoelstra dominé werd 116 jaar oud zijnde. Voorwaar een unicum!

Een nieuwe „tussenstaat?”

Gelezen in „Kerknieuws” van 24 nov. … „Een prachtig legaat. De gemeente van Haarlem heeft van haar te Lausanne (vet gedr. door ons) woonachtig gemeentelid, wijlen (id) de heer E. E. V. een legaat ontvangen” …

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.