+ Meer informatie

Zwitserse rk-organen eisen aftreden Haas

1 minuut leestijd

ZÜRICH (KIPA-EPD) - Bisschop Haas van Chur moet aftreden. Dit eisen vertegenwoordigers van de belangrijkste rooms-katholieke organen in Zwitserland", die maandag op een 'crisisbijeenkomst' in Zürich bijeen waren. Zij representeren dekens, kapittels en priesters uit Zwitserland en Liechtenstein alsmede hoogleraren en studenten van het seminarie Chur.

Vooral door de benoeming van de Opus Dei-priester Peter Rutz tot hoofd van het seminarie is de „noodtoestand in het bisdom daadwerkelijk uitgebroken", aldus de verklaring. De opstelling van Opus Dei werkt polariserend en heeft al lang tot spanningen in het bisdom Chur geleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.