+ Meer informatie

Jurgens (PvdA) nieuw kamerlid

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De 54-jarige E. Jurgens is gisteren beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Jurgens, tot dat moment hoogleraar staats- en administratief recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, is lid van de PvdA. Hij volgt Schaefer op die om gezondheidsredenen voor het lidmaatschap van de Kamer moest bedanken.

Jurgens heeft al meer in de Tweede Kamer gezeten, namelijk in de eerste helft van de jaren zeventig. Toen maakte hij deel uit van de PPRfractie. Voordat hij lid was van deze fractie, was hij lid van het hoofdbestuur van de KVP, maar verliet die partij naar aanleiding van de val van het rooms-rode kabinet Cals/Vondeling in 1966 (de nacht van Schmelzer).

Binnen de PvdA is Jurgens al geruime tijd actief binnen de gemeenschap van de Woordbrookers, dat is een club van christenen die zich voelt aangetrokken tot de sociaal-democratie. Jurgens identificeert zich met de predikant Banning, die deze vereni-« ging net na de Tweede Oorlog heeft • geleid.

In de Tweede Kamer wil het nieu-,, we kamerlid zich onder andere met, justitie en mediabeleid bezig gaan houden. Jurgens is in zijn loopbaan namelijk ook tien jaar voorzitter ge- > weest van de NOS.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.