+ Meer informatie

Prof. Bronkhorst 50 jaar in ambt

2 minuten leestijd

De plaats waar de tsaar werd geëxecuteerd, is een bedevaartsoord geworden voor aanhangers van de monarchie, orthodoxen of mensen die belangstelling hebben voor het Russische verleden. Een dergelijke interesse was tot de komst van Michail Gorbatsjov taboe. Vart onze kerknieuwsredactie ZEIST Prof. dr. A. J. Bronkhorst, hervormd emeritus hoogleraar te Zeist, herdenkt zaterdag 6 oktober dat hij een halve eeuw geleden in het ambt van predikant bevestigd werd.

A. J. Bronkhorst werd 24 mei 1914 te Amsterdam geboren en bezocht de christelijke hbs in zijn geboorteplaats, deed staatsexamen en studeerde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Ook studeerde hij enige tijd in Bazel. In 1939 werd hij hulpprediker in Utrecht en op 6 oktober 1940 deed hij intrede in de hervormde gemeente van Wijk aan Zee en Duin. Prof. Bronkhorst promoveerde in 1947 cum laude aan de Rijksuniversiteit te Utrecht op een proefschrift getiteld "Schrift en Kerkorde".

Hij was voorzitter van de Raad voor de zaken van kerk en publiciteit, voorzitter van het Hervormd beraad over de verhouding tot de Rooms-Katholieke Kerk en een van de voorzitters van de commissie van de Raad van Kerken inzake intercommunie en ambt. Verder vertegenwoordigde hij van 1967 tol 1970 de Hervormde Kerk bij het pastoraal concilie van de Rooms-Kathoheke Kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.