+ Meer informatie

GM verkoopt wolkenkrabber in New York

1 minuut leestijd

NEW YORK (RTR) - Het Amerikaanse automobielconcern General Motors (GM) heeft zijn wolkenkrabber in New York verkocht.

De verkoopprijs is niet bekendgemaakt, maar de transactie zal een eenmalige winst van 600 miljoen dollar opleveren ten gunste van het resultaat over het eerste kwartaal van dit jaar, aldus GM vrijdag. De mededeling komt een dag nadat het concern over het vierde kwartaal van 1990 een recordverlies rapporteerde van 1,62 miljard dollar.

Het gebouw van vijftig verdiepingen staat aan Fifth Avenue. De koper is het onroerend-goedbedrijf Corporate Property Investors. De opbrengst van de transactie, die al vorige maand werd afgerond, kan GM op het ogenblik goed gebruiken.

Het concern is in ernstige problemen geraakt door het inzakken van de autoverkoop in de Verenigde Staten. Ook concurrent Ford maakte donderdag een enorm verlies over het vierde kwartaal van 1990 bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.