+ Meer informatie

AMSTERDAM

1 minuut leestijd

export van bloemen zal de komende jaren een duidelijk minder snelle groei vertonen dan In de jaren tachtig. Dat voorspelt de ABN Bank in een rapport over de sierteeltbranche onder glas.

De export zal nog wel groeien, maar krijgt te maken met verzadigingsverschijnselen in Duitsland, de belangrijkste afnemer. Wil de export verder groeien, dan moet het accent meer op kwaliteit komen te liggen, stelt de ABN. Verder moet Nederland meer buitenlandse markten aanboren om de verwachte produktiegroei af kunnen te zetten.

De ABN heeft goede verwachtingen van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar vooral van Zuid-Europa, waar het verbruik van bloemen en planten nog laag is. Ook de Oosteuropese landen, vooral de DDR, kunnen op termijn afnemers van betekenisworden.

Nederland is het belangrijkste haur delscentrum voor bloemen en planten in de wereld. Ons land telt circa 8000 telers van bloe"ien en planten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.