+ Meer informatie

Stakingen gaan door na akkoord kippenslachterij

mmiHGEHZORG

1 minuut leestijd

BREUKELEN - Bij de kippenslachterij Van Miert in Breukelen is gisteren na tussenkomst van een vertegenwoordiger van de werkgeversorganisatie Nepluvi een akkoord bereikt. Maar de staking, die al twee weken duurt, gaat vooralsnog door.

Van de kleine dertig stakers was zo'n kleine meerderheid vóór het akkoord dat de emoties volgens de Voedingsbond FNV te hoog dreigden op te lopen.

Om onderling gekrakeel tussen de werknemers in en buiten de fabriek te voorkomen zal de bond dinsdagochtend op een bijeenkomst met de stakers alsnog proberen een grotere meerderheid achter het akkoord te krijgen.

,De staking draaide om het volgens het personeel te hoge werktempo. Gisteren zijn verbeteringen in de arbeidsomstandigheden overeengekomen (verplaatsing van de lopende band en het aanbrengen van noodstop en dagteller) die het mogelijk moeten maken 6.100 kippen per uur (101 per minuut) en maximaal 47.000 kippen per dag te verwerken.

Na het doorvoeren van de verbeteringen zou zes weken onder het wakend oog van een begeleidingscommissie worden proefgedraaid. Daarna kan worden bekeken of de werknemers tijd overhouden en of met een lager tempo dan 101 kippen per minuut de 47.000 kippen per dag ook kunnen worden gehaald. De stakende werknemers hebben er echter volgens de vakbondswoordvoerder nog niet erg veel vertrouwen in dat deze afspraken zullen worden nagekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.