+ Meer informatie

„Conferentie oy,^r milieu dreigt teniislukken"

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Het aanvankelijke optimisme over de uitkomsten van de grote VN-conferentie over milieu en ontwikkeling (Unced), volgend jaar juni in Brazilië, is omgeslagen in bezorgdheid. Nederland moet tijdens het komende EG-voorzitterschap de Gemeenschap op één krachtige lijn krijgen, zodat weigerachtige landen als de Verenigde Staten tot daadkracht komen.

* Dat schrijft het Platform Brazilië •$i2 in een gisteren verstuurde brief ian de ministers Alders (Milieubeifeer) en Pronk (Ontwikkelingssamen.werking). In het Platform, dat in oktober vorig jaar speciaal voor de Un^ed-bijeenkomst in Brazilië is opgeÉïcht, is een groot aantal maatschappelijke organisaties ^rtegenwoordigd. g Tijdens de Unced zou een verdrag Ondertekend moeten worden met afspraken over het tegengaan van mogelijke klimaatverandering door het broeikaseffect. Een dergelijk klimaatverdrag is inmiddels, gezien de opstelling van met name de VS, onwaarschijnlijk geworden. Pronk gaat zelfs al van uit dat in Brazilië geen {jndertekening plaats zal vinden. ï'Ook overeenstemming over de be$bherming van de bossen is nog ver weg. Verder hebben de geïndustrialiseerde landen nog geen concrete toezeggingen gedaan over de overdracht yan geld en technologie naar de Derde Wereld. Die toezeggingen zijn nodig, wil de Derde Wereld meegaan in het nemen van milieubeschermende maatregelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.