+ Meer informatie

„Totaalvisie ontbreekt bij B en W^X^udenberg''

Coalitiepartijen kritisch over eigen coUege

2 minuten leestijd

WOUDENBERG - De beleidslijnen van het Woudenbergse college zijn niet duidelijk. Een totaalvisie ontbreekt. Duidelijkheid op punten als besturen en het beheer van de financiën is er niet. Dat vinden vooral de PvdA, Gemeentebelangen en in mindere mate het CDA.

De kritische houdiijg van genoemde partijen kwam gisteravond naar voren tijdens de algemene beschouwingen. Het college is samengesteld uit VVD en CDA en wordt gesteund door PvdA en Gemeentebelangen.

B. van Egten (PvdA) had zijn „partijpolitieke verlangens-maar even in de ijskast gezet. Op cruciale punten als besturen en het beheer van de financiën moet eerst duidelijkheid komen", aldus de socialist. Mevrouw J. Ravestein (GB) plaatste vraagtekens bij de inspanningen van het college ten aanzien van het ontwikkelen van een totaalvisie.

Het CDA ging in op het grote aantal beheersplannen die het college wil (laten) opstellen. „Een beheersplan kan niet zonder een duidehjke eigen visie of richtinggevende vraagstelling. Als men geen min of meer uitgekristalliseerde mening heeft, kan van een professioneel bureau ook niet verwacht worden dat dit een pasklaar produkt levert".

Het CDA vraagt zich ook af of burgers „wel voldoende geïnformeerd worden over besluiten en waarom die genomen zijn. Uit reacties van burgers blijkt vaak dat men zich niet altijd serieus genomen voelt of de indruk krijgt „dom" gevonden te worden", aldus het CDA.

Bezorgd

De VVD toonde zich bezorgd over de financiële situatie van Woudenberg. RPF/GPV'er R. van Doom vroeg aandacht voor het terugdringen van de subsidies. C. Raatgever (SGP) miste opnieuw de bereidheid tot bezuinigen. „Het valt onze fractie op dat u in de afgelopen jaren te gemakkelijk geld investeerde in een teruglopend financieel klimaat. Dat is naar onze mening financieel onverantwoord", aldus de SGP'er.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.