+ Meer informatie

Onderdrukking christenen in Nepal neemt toe

1 minuut leestijd

OEGSTGEEST - Nepal, het enige land waar het hindoeïsme staatsgodsdienst is, treedt steeds harder op tegen de 40.000 christenen in het land. Veel christenen zitten wegens hun geloof in de gevangenis of zijn in staat van beschuldiging gesteld, zo meldt de Raad voor de zending van de Nederlandse Hervormde Kerk op grond van rapporten van zendingswerkers in Nepal.

Vorig jaar november werd een man op beschuldiging van proselitisme (het bekeren van mensen met een ander geloof) gearresteerd en tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld, zo, meldt de Christelijke Stichting voor Hulp aan Gewetensvervolgden (CSHG) te Andijk.


Volgens de Raad is eind vorig jaar een gemeente van 40 leden in haar geheel opgepakt en naar het politiebureau gebracht. Daar werden ze gedwongen een (afgods)beeld te aanbidden. Degenen die weigeren, zitten in afwachting van een proces in voorarrest.


CSHG is met de Britse organisatie Jubilee Campaign een internationale actie voor de naleving van de mensenrechten in Nepal begonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.