+ Meer informatie

Colgate sluit 25 fabrieken

1 minuut leestijd

NEW YORK (KRF) - De Amerikaanse producent van toiletartikelen Colgate-Palmolive gaat de komende drie jaar 25 fabrieken sluiten. Daardoor zullen 2000 arbeidsplaatsen verdwijnen, ongeveer 8 procent van de in totaal 25.000 werknemers.

Voor de kosten van de ingrijpende sanering is een voorziening van 243 miljoen dollar getroffen ten laste van het resultaat over het derde kwartaal, die zal leiden tot een verlies over die periode, zo heeft het concern gisteren bekendgemaakt. In Europa sluit Colgate het produktiecomplex in de Belgische stad Luik en een bedrijf in Queluz in Portugal. De Europese produktie van vloeibare schoonmaakmiddelen en weekmakers wordt geconcentreerd. De activiteiten in Australiƫ worden samengevoegd in een nieuwe produktievestiging in de staat Queensland. Verder wordt de produktie van poedervormige wasmiddelen, vloeibare schoonmaakmiddelen en zeep in Canada overgebracht naar de Verenigde Staten.

De topman van het concern. Reuben Mark, verklaarde gisteren dat de maatregelen ervoor moeten zorgen dat de winst jaarlijks met meer dan 10 procent blijft groeien. Over de afgelopen zes jaar steeg de winst per aandeel met gemiddeld 17 procent. Er waren bij Colgate al eerder ingrijpende herstructureringen in 1984 en 1987. Het concern is vooral bekend als fabrikant van tandpasta en zeep, maar maakt ook huishoudelijke produkten en voedsel voor huisdieren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.