+ Meer informatie

Bestelbus centraal bij onderzoek ontsnappingszaak

LEEUWARDEN (ANP)

1 minuut leestijd

De Leeuwarder gemeentepolitie heeft nog geen noemenswaardige aanwijzingen die zouden kunnen leiden tot een snelle afwikkeling van de affaire rond de ontsnapping uit De Marwei.

Volgens woordvoerder B. Andelbeek van de gemeentepolitie concentreert het onderzoek zich op een witte Iveco-bestelbus, die maandagmiddag bij de Drachtster Air-strip werd gesignaleerd.

Daarnaast wordt nog steeds verwoed gezocht naar de helikopterpiloot, een Engelsman met de naam Branner. Deze piloot stond als leerling bij Heli-HoUemd ingeschreven en is sinds maandag onvindbaar. R. van der Haring, directeur van Heli-Holland: „Het adres in Amsterdam dat hij heeft opgegeven, is ongetwijfeld vals, maar ik denk niet dat de naam Branner vals is".

Buurtonderzoek in Drachten heeft geen noemenswaardige nieuwe feiten aan het licht gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.