+ Meer informatie

PvdA'er voorziet verkiezingen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De commissaris van de Koningin in Flevoland, Lammers (PvdA), sluit niet uit dat er nieuwe verkiezingen moeten komen als de coalitie CDA/PvdA het voorstel om de uitkeringsduur van de wao te beperken niet intrekt.

Lammers beschouwt deze ingrepen in de wao als „de afbraak van deze regeling", hetgeen volgens Lammers onmogelijk zonder nieuwe verkiezingen zou mogen gebeuren. De maatregelen moeten volgens hem onmiddellijk van tafel.

Lammers wees erop dat het hier om wetgeving gaat waar de socialisten in het verleden voor hebben gevochten.

Een „withete" Lammers zei dat mensen door de kabinetsvoorstellen in het diepst van hun ziel worden geraakt. Ook het tussenvoorstel van fractieleider Wöltgens vindt geen genade in Lammers' ogen. Wöltgens wil alle wao'ers die nu al in de regeling zitten, ontzien. Maar volgens Lammers zullen ook in Wöltgens' voorstel mensen in de bijstand komen die buiten hun schuld arbeidsongeschikt zijn geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.