+ Meer informatie

Weinberger tevreden met Italianen

1 minuut leestijd

ROME — De Amerikaanse minister van Defensie, Caspar Weinberger, heeft vrijdag Rome verlaten na afloop van zijn besprekingen met de Italiaanse regering en commandanten van de zesde Amerikaanse Vloot, die zich in de Middellandse Zee bevindt.

Weinberger zei bij zijn vertrek ingenomen te zijn met het besluit van de Italianen de defensie-uitgaven met 8 procent te verhogen en 112 raketten voor de middellange afstand op hun grondgebied te stationeren.

Amerikaanse functionarissen verklaarden dat zij niet bezorgd waren over de - oppositie tegen de nieuwe kemraketten in Nederland, België, West-Duitsland, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen. Zij zeiden verder dat de betrokken landen zelf moeten beslissen,wanneer zij bekend maken waar de raketten zullen worden geplaatst.

Sociaal plan

Verder is met de vakorganisaties een voorstel besproken om te komen tot een sociaal plan. Alle vakorganisaties zullen dit plan nog intern uitwerken. De voorstellen zoals die er thans liggen komen neer op een verlies van 920 arbeidsplaatsen waarvan er 593

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.