Quiche van (oud) brood
In de keuken
Brood over? Hiervan kun je een heerlijke quiche maken. Als lunchgerecht of als complete maaltijd. De quiche kan zowel warm als koud worden gegeten.
Ingrediënten:
• springvorm van 24-26 cm doorsnede
• boter of margarine om de springvorm in te vetten
• 8 tot 10 sneetjes brood zonder korst
• 1 eetlepel olijfolie
• 300 gram gesneden preiringen
• teentje knofl ook
• 1 theelepel gedroogde tijm (uit een potje)
• 3 eieren
• 1 deciliter room
• 100 gram blauwe kaas (Danish blue)
• 2 tot 3 tomaten in plakjes
• eventueel zout en peper
Bereiding:
• Vet de bodem en rand van de springvorm dik in met boter of olie.
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
• Snijd sneetjes brood in een taartpunt en bekleed de vorm hiermee, snijd rechte stukken om de opstaande rand te bekleden en druk goed aan.
• Bak in de olijfolie de prei, de uitgeperste knofl ook en de tijm in ongeveer twee minuten.
• Verdeel dan het mengsel over de vorm.
• Klop de eieren los in een kom met de room, het zout en de peper en schenk het geheel over de prei.
• Verdeel nu de kaas erover en dan de plakjes tomaat.
• Strooi er wat tijm over en besprenkel alles met een beetje olijfolie.
• Bak de quiche in 20 tot 25 minuten op 200 graden gaar in de oven. \
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 april 2011
Terdege | 108 Pagina's