+ Meer informatie

Z.-Afrika maakt verrijkt uranium

1 minuut leestijd

PRETORIA — Zuid-Afrika, t geen verrijkt uranium kan bekken van de Verenigde Staten, op de Pelindaba-opwerkingsfaiek, die gelegen is op 40 kilometen Noordwesten van Johansburg, een eigen voorraad kunn produceren voor medische eleinden en onderzoeksprojecI, zo is door de regering bekend naakt.

Jen andere opwerkingsfabriek, de lindaba, die gelegen is naast de Peiaba, zal naar alle waarschijnlijkd over een paar jaar nucleaire mdstof kunnen leveren aan de elek:iteitscentrale Koeberg in de Kaapivincie. )e Verenigde Staten weigeren ver:t uranium te leveren voor de Koeg-centrale, omdat de Amerikaanse n-Proliferatiewet uit 1978 de uit>r van verrijkt uranium verbiedt ir landen, die zich niet houden aan de jalingen van het Internationaal )omenergie-Agentschap voor vreedim gebruik van atoomenenergi^.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.