+ Meer informatie

Zeeland in 't kort

2 minuten leestijd

een strop geleden van 1,2 miljoen gulden bij de automatisering van de kaartverkoop. Door het faillissement van de hoofdaannemer moet er 4,5 miljoen in plaats van 3,4 miljoen gulden op tafel worden gelegd. Tevens is de invoering -van de automatisering ernstig vertraagd. Volgens planning zou de automatisering in april 1990 van start moeten zijn gegaan. Dit wordt nu najaar 1991. Het aantal banen bij het walpersoneel van de PSD kan dan met 28 worden teruggebracht. nieuwe boekje "Leuterverhaelen oover de Weststraete". Het boek is geheel geschreven in het Ouddorps dialect en gaat met name over de gebeurtenissen in vroeger jaren die plaatsvonden in en rond de Weststraat in Ouddorp. De uitgave is tot stand gekomen door de "Wearekgroep Diejelektongerzoek Uus Oudurps". in samenwerking met uitgeverij C. van Koppen. De schrijver is Sjors van Piet van Sjors, een in Ouddorp geboren en bekendstaand persoon. De tweede expositie laat een overzicht zien van het ontstaan van de visserij en alles wat hiermee te maken heeft. De exposities zijn te bezichtigen op zaterdag 24 en op maandag 26 augustus van 13.30 tot 17.30 uur en van dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 31 augustus van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.30 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.