+ Meer informatie

Sinaï-macht is geregeld

1 minuut leestijd

CAIRO — De multinationale SinSmacht, waarvoor Israël, VS en Egypte op 26 en 27 mei in Caïro een definitief akkoord zullen sluiten, zal uit 2.000 è 2.S00 man bestaan, onder algehele leiding van een „Amerikaanse burger" en een militaire commandant.

De commandant zal worden gerekruteerd uit een van de landen die troepen zullen leveren. Dit werd woensdag bekendgemaakt door de Egyptische minister van buitenlandse zaken, Kamal Hassan Ali. Welke landen dit zullen zijn is nog niet bekend. Wel is zeker, dat een van de drie regimenten waaruit zij zal bestaan, Amerikaans zal zijn. De macht wordt buiten de Verenigde Naties om gevormd en heeft tot taak de EgyptischIsraëlische grens te bewaken na de volledige Israëlische terugtrekking uit de Sinaï volgend jaar april.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.