+ Meer informatie

Wantrouwen tussen havenwerkgevers en vervoersbonden

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De werkgevers in de Rotterdamse haven willen geen produktiviteitspremie invoeren om de prestatie van de havenarbeiders op te

De vervoersbonden twijfelen aan dit standpunt nadat twee havenwerkgevers, gedekt door Seheepvaartvereeniging Zuid (SVZ) met „opjaagpremies", het lossen van een schip hadden versneld. Een van de bedrijven, Deka-Hanno zegt bij het „experiment" de steun van hun werkgeversorganisatie SVZ te hebben ontvangen.

Volgens de SVZ is bij „een bepaalde lading bij een bepaalde boot" een premie gegeven voor de geleverde prestatie. Een ploeg havenarbeiders zou toen „dubbel zo hard" hebben gewerkt. De SVZ ontkent bij monde van haar secretaris-arbeidsvoorwaardenbeleid O. Heemskerk dat dit een nieuwe strategie van de havenwerkgevers zou zijn. Volgens Heemskerk verbieden de bereikte arbeidsvoorwaarden dit. De CAO staat een dergelijk premiestelsel niet toe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.