+ Meer informatie

WvK positief over intrekking VN-resolutie

1 minuut leestijd

GENEVE (ANP) - De Wereldraad van Kerken staat niet afwijzend tegenover intrekking van de VN-resolutie waarin zionisme gelijkgesteld wordt aan racisme. De Amerikaanse president. Bush, heeft maandag de Verenigde Naties opgeroepen de resolutie uit 1975 in te trekken.

Het zou een positieve stap zijn als daardoor de betrekkingen tussen Israël en de Arabische landen zouden verbeteren, aldus Ghassan Rubeiz, die bij de Wereldraad staflid voor het Midden-Oosten is. „Persoonlijk ben ik voor intrekking als hierdoor het vredesproces zou worden bevorderd".

De resolutie is altijd een belemmering voor Israël geweest om mee te werken met de Verenigde Naties bij het zoeken naar een oplossing voor het Midden-Oosten vraagstuk, zei de Libanees. Het standpunt van Israël werd door de resolutie alleen maar onbuigzamer.

Rubeiz ziet wel twee risico's. „We mogen niet vergeten dat de Arabische inwoners van Israël worden gediscrimineerd, hoewel dit beter geen racisme kan worden genoemd". Israël moet verder niet denken dat intrekking van de resolutie betekent dat het land zichzelf als een van de overwinnaars van de Golfoorlog kan beschouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.