+ Meer informatie

Bolkestein vindt Prinsjesdag schijnvertoning

1 minuut leestijd

ZWOLLE — Het voorlezen van de Troonrede door de Koningin op Prinsjesdag is door voortijdige publikaties over het regeringsbeleid een schijnvertoning geworden.

Fractievoorzitter F. Bolkestein van de VVD in de Tweede Kamer heeft dit gisteren verklaard tijdens de installatie van L. Hermans, vice-fractievoorzitter van de VVD in het parlement, tot burgemeester van Zwolle.

Bolkestein noemde Prinsjesdag „het grootste georganiseerde lek van Den Haag". „Minsters houden persconferenties, maatschappelijke organisaties geven commentaar. Iedereen is op de hoogte, met als gevolg dat er van alles uitlekt. Men moet de kaken op elkaar houden", zo stelde Bolkestein.

De gang van zaken rond Prinsjesdag is naar zijn mening illustratief voor de wijze waarop in Den Haag met informatie wordt omgesprongen die nog niet voor publikatie vrij is. „Den Haag is zo lek als een zeef", luidde de conclusie van de VVD-fractieleider.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.