+ Meer informatie

Polen vallen zigeuners aan

1 minuut leestijd

WARSCHAU (AP) - Bijna honderd jongeren in een Pools boerendorp zijn met geweld de huizen van zigeuners binnengedrongen en hebben daarbij twee mensen in elkaar geslagen en negen huizen verwoest, aldus het Poolse dagblad Gazeta Wyborcza.

Na de overval, die woensdagavond plaatsvond in het dorp Mlawa, arresteerde de politie vier leiders van de groep jongeren. Volgens de politie begon het geweld nadat een 18-jarige zigeuner met zijn auto twee wandelaars had aangereden. Een van hen zou daarbij ernstig gewond zijn geraakt.

De jongeren plunderden huizen in twee straten en vernielden een aantal auto's. Sommige zigeunerfamilies sloegen op de vlucht met hun auto, anderen zochten een veilig heenkomen in het politiebureau of in het bos. De politie schatte de schade in de wijk op 180.000 gulden.

Donderdag en gisteren bleef het onrustig in Mlawa. De politie gebruikte donderdag traangas om een menigte te verspreiden die op weg was naar de zigeunerwijk. Er werden nog twee arrestaties verricht. De extra politiemanschappen verbleven gisteren ook nog in Mlawa.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.