+ Meer informatie

Geruit servies en geverfde stoel

2 minuten leestijd

Werkwijze geruit servies
1. Breng met een potlood (dat houdt op keramiek) een ruitpatroon op het servies aan. Je kunt de tussenruimtes afmeten met een lineaal, maar een uit de losse pols getekend raster kan ook heel leuk zijn. 2. Verf het eerste vierkantje met een beetje keramiekverf. Verf eerst de randen en vul het daarna in. Het is niet erg als de penseelaanzetten te zien zijn, ze staan juist charmant. Bewerk alle vierkantjes die je deze kleur wilt geven. 3. Ga op dezelfde manier met de tweede kleur te werk. Verf het voorwerp rondom en bouw het ruitpatroon langzaam op. Houd de kleurlaag dun, want er komt nog een laag overheen. Is de verf te dik opgebracht, dan droogt ze niet goed. 4. Verf de lijnen met een dun penseel en een vaste ^^^ hand. Af en toe ontstaat er een verdikking of heb je ^^ geen verf meer, maar dat geeft allemaal niet. Laat de verf goed drogen voordat u het servies volgens de gebruiksaanwijzing in de oven verder laat harden.

Werkwijze geverfde stoei:
1. Bereid het oppervlak voor om te verven. Is je stoel gevernist, dan hoef je hem alleen maar glad te schuren. Lijm de rozetten met houtlijm op hun plaats. Laat de lijm goed drogen voordat je gaat verven. 2. Breng de eerste laag emulsieverf op de stoel aan en laat deze goed drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Het mooiste "verweerde" effect ontstaat als je de donkerste kleur het laatst aanbrengt. 3. Schuur de tweede kleur voor een groot deel weg, zodat de eerste zichtbaar wordt. Als je per ongeluk tot op het hout schuurt, verf dat gedeelte dan opnieuw met de tweede kleur.

Tip stoel: Ais je genoeg oude stoelen in ronnmelwinkels vindt, kost het erg weinig om een complete set op deze manier te versieren.

Tip servies: Laat elke kleur goed drogen voordat je de volgende aanbrengt, anders loopt de verf door.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.