+ Meer informatie

Ds. Hovius: geen druk vanuit GB

1 minuut leestijd

APELDOORN — Ds. W. Chr. Hovius, hervormd predikant te Apeldoorn, laat weten dat op hem vanuit de Gereformeerde Bond geen druk is uitgeoefend om de vierde plaats op de SGP-lijst te bezetten. In de krant van zaterdag j.l. had ds. K. Veldman gesteld dat er van grote druk op ds. Hovius sprake zou zijn geweest.

Hiertegenover wenst ds. Hovius uitdrukkelijk te verklaren dat, toen binnen de partij het besluit genomen was zowel de derde als de vierde plaats op de lijst te doen innemen door een candidaat van herv.-geref. overtuiging, hij op correcte en volkomen legale wijze door het hoofdbestuur van de SGP benaderd is, met de vraag of hij voor de vierde plaats beschikbaar was.

Na drie dagen van ernstige overweging, waarbinnen hij enkele persoonlijke vrienden binnen de SGP heeft geraadpleegd, besloot hij zich niet beschikbaar te stellen, hoezeer hij ook persoonlijk geneigd was uit liefde voor de partij dit beroep op hem zwaar te laten wegen. Hij kon echter noch zijn ambt, noch de gemeente, die hij sinds kort dient, eventueel opgeven.

Op geen enkele wijze is door of vanuit de Geref. Bond contact met hem hierover opgenomen, laat staan enige druk uitgeoefend! Ds. Hovius beklemtoont, dat op zijn minst mag worden verwacht, dat wat openlijk gepubliceerd wordt, wel waar is, wil men zelf niet de schijn op zich laden grove misleiding te plegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.