+ Meer informatie

Verloskundigen mijden „ruwe" gynaecologe

1 minuut leestijd

SPIJKENISSE - Acht verloskundigen uit Spijkenisse en Rozenburg hebben een conflict met een van de gynaecologen uit het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De verloskundigen verwijten de gynaecologe onkundig handelen en grof taalgebruik tegen de patiënten. Al enkele weken verwijzen de verloskundigen geen patiënten meer naar de vrouwenarts.

De vrouwenarts heeft tegen de verloskundigen een kort geding aangespannen om de boycot op te heffen. Volgens de advocaat van de gynaecologe, mr. J. Mentink, hebben de verloskundigen in hun brief aan de gynaecologe met geen woord gerept over de reden van de boycot. De advocaat van de verloskundigen, mr J. F. J. van den Hoek, verklaarde tegenover het Rotterdams Dagblad dat de gynaecologe regelmatig kinderen eerder dood dan levend ter wereld helpt.

Tijdens het kort geding, dat voor de rechtbank in Rotterdam achter gesloten deuren diende, zei Van den Hoek dat deze uitspraak niet zo was bedoeld. Als reden van de boycot noemde hij dat de vrouwenarts op medisch technisch gebied onvoldoende zou functioneren, vergeetachtig is, grove.taal gebruikt in de richting van patiënten en niet bereid is tot overleg. De rechtbankpresident besloot de zaak voorlopig aan te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.