+ Meer informatie

*Zeven' wellicht vervolgd voor hoogverraad

1 minuut leestijd

MOSKOU (AP) De leiders van de staatsgreep tegen Sowjetpresident Michail Gorbatsjov wordt waarschijnlijk hoogverraad ten laste gelegd. Zij kunnen dan ter dood worden veroordeeld, zo heeft persbureau Tass giste-

ren gemeld.

Volgens Tass is tegen de leden van het Comité voor de Noodtoestand, dat zich op 19 augustus tot de nieuwe leiding van de Sowjet-Unie uitriep en Gorbatsjov onder huisarrest plaatste op de Krim, een procedure begonnen onder artikel 64 van het strafrecht van de Russische Federatie. De straffen die op grond van dit artikel kunnen worden uitgedeeld, variëren van tien tot vijftien jaar gevangenisstraf tot de doodstraf. In de Sowjet-Unie worden executies uitgevoerd door het vuurpeloton.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.