+ Meer informatie

.yiooienmarkt in Rotterdam gaat niet door

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De zogenaamde vlooienmarkt (handel in tweedehands spullen tussen particulieren), die zaterdag in Rotterdam zou worden gehouden, gaat toch niet door. Aanvankelijk wilden de organisatoren, nadat een markt afgelopen zaterdag door een blokkade van marktkooplieden niet kon doorgaan, van geen wijken weten. Na overleg met de centrale vereniging voor ambulante handel gaat de markt niet door

Volgens organisator H. Bouwen hebben de problemen, die de marktkooplieden hebben aangedragen ten aanzien van de handel in tweedehands goederen in Rotterdam de doorslag gegeven. Ongeveer vijftig families kunnen daar steeds moeilijker hun boterham in verdienen.

De handelaren ondervinden veel ,,concurrentie" van liefdadigheidsinstellingen, die zich bezig houden met het inzamelen van tweedehands goederen, aldus algemeen secretaris F. Zappeij van de koopliedenbond. Vlooienmarkten onttrekken goederen aan de werkelijke handel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.