+ Meer informatie

Vlaardingen voor bouw Afrolgarage

SGP/RPF en klein links tegen

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN — De oppositie in de Vlaardingse gemeenteraad, die unaniem woensdagavond de planvorming inzake de bouw van een parkeergarage aan de Afrol bekritiseerde is gisteravond bij de verdere behandeling van dit voorstel uiteengevallen.

Bij de stemming over het voorstel over de bouw van de Afrolgarage steraden naast de VVD en PvdA ook de oppositiepartijen CDA en D'66 voor. Een uitzondering hierop maakte het CDA-raadslid de heer M. Vermeer. Hij stemde met SGP/RPF en klein links tegen de Afrolgarage. De heer Vermeer stelde in een stemverklaring dat hij gelet op de planvorming rondom de Afrolgarage geen enkel vertrouwen meer heeft in de politieke doelstellingen van bepaalde politieke partijen.

Unaniem werd voorts een CDAmotie aangenomen waarin gepleit werd voor uiteindelijk 1750 plaatsen in de binnenstad. Verworpen werd de motie van SGP/RPF waarin gesteld werd dat geen verantwoorde keuze mogelijk is omdat geen voldoende financiële vergelijkingen gemaakt konden worden. En dat de beste locatiekeuze voor een parkeergarage, ook volgens het college, niet de Afrol maar de Joubertstraat is. Voorts pleitte SGP/RPF ervoor om reeds nu vast te stellen dat bewonersparkeren gratis is.

Wijk Ambacht

De gemeenteraad heeft gisteravond eveneens besloten het Emaus en de. Voorstraat in de wijk Ambacht af te sluiten. Tegen stemden het CDA, SGP/RPF en klein links. De oppositie was hierbij eensgezind in de opvatting dat eerst het door bewoners en winkeliers ingediende alternatieve verkeersafwikkelingsplan nader onderzocht moest worden.

In dit alternatieve plan wordt uitgegaan van de afsluiting van de Voorstraat voor alleen doorgaand verkeer en eenrichtingsverkeer voor het B^aus, richting molen. Een CDA- en een SGP/RPF-motie om de studie van het alternatieve plan mogelijk te maken werd door de meerderheid in de raad, PvdA en WD, verworpen. PvdA-wethouder Goudriaan vond dat in feite over het voorstel van de twee afsluitingen helemaal niet te praten valt omdat bij het niet doorgaan van de afsluitingen een aantal bouwplannen, die reeds in uitvoering zijn of komen, in strijd zijn met de bepalingen van de Wet geluidshinder. Wel kreeg SGP/RPF-fractievoorzitter de heer Lensvelt van de VVD-wethouder J. Madern de toezegging dat bezien zal worden of de Knottenbeltsingel open kan blijven voor alle verkeer en niet zoals in het Verkeerscirculatieplan staat, alleen als busbaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.