+ Meer informatie

Prins Claus ontvangt orgelboek

1 minuut leestijd

Prins Claus nam op 19 februari in de Utrechtse Domkerk het eerste exemplaar in ontvangst van deel 1 van de twaalfdelige encyclopedie "Het Historische Orgel in Nederland". In deze encyclopedie worden ruim tweeduizend historische orgels uit de periode 1479-1971 in chronologische volgorde beschreven. Prins Claus ontving het eerste exemplaar uit handen van mr. J.G.H. Krajenbrink, voorzitter van de Stichting Nationaal Instituut voor deOrgelkunst, die de encyclopedie uitgeeft. De eindredacteur van het eerste deel, dr. Hans van Nieuwkoop, gaf een toelichting op het boekwerk. De organisten Jan Jansen, Gert Oost en Jan Hage lieten orgelwerken horen uit verschillende perioden van de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.