+ Meer informatie

NMV kondigt ultimatum voor cao-bod aan

1 minuut leestijd

. UTRECHT - De Nederlandse Maatschappij voor Verpleegkunde (NMV) heeft de werkgevers gisteren per brief een ultimatum gesteld. Zij heeft de NZR gisteren per brief laten weten acties in ziekenhuizen te gaan voeren als er voor 19 april geen beter bod op tafel ligt.

De bonden, naast de AbvaKabo en de CFO zijn dat GOB, FHZ en NMV, hebben het overleg woensdagavond afgebroken. De ruimte die de NZR beschikbaar heeft (3 tot 3,5 procent) voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden is volgens de onderhandelaars „volstrekt onvoldoende" om als basis voor onderhandelingen te dienen. Vier bonden eisen 6 procent. De NMV eist zelfs een loonruimte van 8 procent.

Of er van de door de vereniging VVIO (verpleegkundigen en verzorgenden in opstand) aangekondigde acties voor gisteren veel terecht is gekomen, is onduidelijk. In veel instellingen zijn nog geen actiecomités opgericht, waardoor de VVIO zelf geen overzicht heeft.

Wel zijn er bij de vereniging meldingen binnengekomen van werkonderbrekingen en demonstratieve bijeenkomsten in het ziekenhuis De Klokkenberg in Breda, het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem, het psychiatrisch centrum Wolfhèze'en het Rijnziekenhuis in Arnhem.

De VVIO neemt volgende week een besluit over verdere acties. Als de vakbonden niet op korte termijn met eien ultimatum komen, gaan we alleen met de NMV verder, aldus een WlO-woordvoerder. VVIO en NMV willen op 26 april een manifestatie houden in Den Haag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.