+ Meer informatie

Maassluis in beroep tegen besluit Nijpels

1 minuut leestijd

 MAASSSLUIS - De gemeent( Maassluis heeft beroep aangetekenc bij de Raad van State tegen het besluii van minister Nijpels van milieubeheei om de grond in de vervuilde woonwijJ Steendijkpolder in Maassluis 70 centi meter af te graven. Maassluis vindi dit te weinig. Een woordvoerder vat de gemeente heeft dit gisteren meege deeld.

Na jarenlang discussie en onder zoek hakte Nijpels enkele weken ge leden de knoop door. Zijn beslui komt neer op het afgraven van d( grond van de tuinen van circa 10ü( woningen in de Steendijkpolder to een diepte van maximaal 70 centime ter, waarna een schone laag word aangebracht.
De gemeente Maassluis vindt, evenals de bewoners van de Steendijkpolder, deze „mini-sanering" te beperkt. Zij willen dat de gehele woonwijk wordt afgegraven —inclusief het openbaar groen en de wegen— tot een diepte van 1,75 meter. De Steendijkpolder, de grootste bewoonde gifwijk in Nederland, werd in de jaren zestig opgespoten met verontreinigd slib (onder meer zware metalen en drins) uit de Rotterdamse haven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.