+ Meer informatie

Tabaksreclame moet niet mogen

STRAATSBURG

1 minuut leestijd

derheid in het Europees Parlement wil een absoluut verbod op reclame voor tabaksprodukten, zo bleek gisteren in Straatsburg bij de stemming over een voorstel van de Europese Commissie.

EG-commissaris Vassou Papandreou wil de regels voor reclame voor tabaksprodukten in de EGlanden gelijktrekken. Dat betekent onder meer een duidelijke waarschuwing voor de gezondheid bij elke reclame-uiting en een verbod op indirecte reclame en reclame in jeugdtijdschriften.

Een algemeen reclameverbod, zoals dat nu al van kracht is in Italiƫ en Portugal, acht Papandreou pas na 1992 haalbaar, gezien de tegenwind die onder meer uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk is te verwachten.

De meerderheid die gisteren voor een volledig verbod stemde, is te klein om Papandreou bij de tweede behandeling van het voorstel tot een koerswijziging te dwingen. De ontwerp-richtlijn gaat nu eerst nog een keer terug naar de ministerraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.