+ Meer informatie

Onderwijs bereikt akkoord over Fries

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - Staatssecretaris Wallage van onderwijs en de Friese onderwijsbegeleidingsdienst GCO hebben een akkoord bereikt over een in de onderwijsbegroting voor 1992 aangekondigde bezuiniging op de subsidie van de dienst. Het ministerie van onderwijs deelde dit gisteren mee.

Wallage zal de bewuste subsidie korten met maar 200.(X)0 gulden, zo is afgesproken. In de begroting kondigde de staatssecretaris nog aan dat de subsidie van I miljoen gulden, speciaal bedoeld voor de ondersteuning van basisscholen bij het geven van het vak Fries, geheel zou worden geschrapt.

Een onderzoek door de Stichting voor Onderzoek van het Onderwijs (SVO) moet antwoord geven op de vraag of de subsidie op den duur geheel kan verdwijnen of niet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.