+ Meer informatie

Agca wilde Britse vorstin vermoorden

Nog meer namen op lijstje van Turk

2 minuten leestijd

ROME — De Turk die de aanslag op de paus heeft gepleegd, was ook van plan koningin Elizabeth van Engeland te vermoorden, schrijft het Italiaanse blad Corriere della Sera. Gebleken isHat hij in de herfst van vorig jaar een week in Londen is geweest. De mensen die met het onderzoek zijn belast, aldus Corriere della Sera, geloven dat Mehmet Ali Agca tot een internationale fascistische organisatie behoort, die aan geld komt door de handel in drugs.

Naar het Italiaanse persbureau Italia meent te weten, had de Turk nog meer . namen op zijn lijstje staan, namelijk die van Kurt Waldlieim, de secretaris-generaal van de VN, en de voorzitter van het Europese Parlement Simone Veil.

Agca zou aan zijn ondervragers hebben verteld, dat hij „symbolen van het internationale imperialisme" wilde treffen om de aandacht te vestigen op de problemen van de Derde Wereld. Hij had in Rome toegeslagen omdat bij geen geld bad voor een kaartje naar Amerika.

Een Amerikaanse specialist die samen met een aantal andere buitenlandse artsen paus Johannes Paulus II in het Gemilli-ziekenhuis in Rome heeft onderzocht, heeft dinsdagavond verklaard dat de paus in een „prachtige" toestand verkeert. Wel zijn de buitenlandse specialisten het er allen over eens dat het lange tijd zal vergen voordat hij geheel zal zijn hersteld van de schotwonden die hem vorige week bij een aanslag zijn toegebracht.

De kranten van woensdag bevatten de eerste foto van de paus die genomen is in het ziekenhuis. Men ziet Johannes Faulus die in bed ligt en er goed uitziet ondanks het verband rond zijn gewonde linkerhand en rechterarm. De paus heeft dinsdag op zijn 61e verjaardag voor het eerst sinds'de aanslag een stukje gelopen en thee gedronken. Een woordvoerder van het Gemilli-ziekenhuis liet weten dat vandaag definitief zal kimnen worden vastgesteld of de paus geheel buiten gevaar is.

ROME Paus Johannes Pautus II, hier op de eerste foto uitgegeven door het Vaticaan, sinds de aanslag op het Sint Pietersplein op 13 mei. De paus id nog steeds opgenomen in het Agostino Gemelli ziekenhuis te Rome.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.