+ Meer informatie

Aanvoer van garnalen sterk toegenomen

1 minuut leestijd

LAUWERSOOG (ANP) - De aanvoer van garnalen in de haven van Lauwersoog en bij het garnalenverwerkingsbedrijf Heiploeg in Zoutkamp is deze zomer onverwacht groot. Dank zij die grote aanvoer van Hollandse garnalen ligt de prijs voor garnalen momenteel aanzienlijk lager dan vorig jaar.

Dat verklaarde gisteren een woordvoerder van het garnalenbedrijf Heiploeg uit Zoutkamp. Volgens de woordvoerder is dit seizoen „het beste garnalenjaar sinds drie jaar". Bovendien smaken de garnalen dit jaar volgens hem ook beter. Een verklaring voor deze ontwikkeling heeft hij niet. „De zee is in ieder geval bijzonder schoon. Misschien dat het daarmee te maken heeft", aldus de woordvoerder.

Volgens hem is het nog lang niet tot alle handelaren doorgedrongen dat er weer zo veel garnalen zijn. „Vorig jaar was de aanvoer zeer beperkt. Dat heeft een schrikeffect gehad, waardoor de supermarkten zeer voorzichtig zijn geworden met inkopen. Daardoor hebben de visboeren en supermarkten de goedkope garnalen vaak nog niet. Het kan nog wel enkele maanden duren voordat garnalen weer volop en, tegen de relatief lage prijzen verkrijgbaar zijn", aldus de woordvoerder.

Overigens is het volgens de woordvoerder van het bedrijf niet eenvoudig om alle garnalen gepeld te krijgen, omdat de pelcapaciteit de afgelopen jaren door de lagere toevoer was ingekrompen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.