+ Meer informatie

Stroom klachten over milieuzaken

Milieumelder blijkt groot succes

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De actie Milieumelder van de Consumentenbond, waarin burgers deze week telefonisch hun klachten en suggesties over milieuzaken kunnen melden, blijkt een succes. Een woordvoerder van de bond sprak gisteren van een „gekkenhuis". De twaalf mensen achter de telefoons hebben binnen twee dagen ruim 1600 bellers te woord gestaan.

De vragen en opmerkingen lopen zeer uiteen, aldus de woordvoerder. Een enkele bejaarde vraagt zich af waarom hij zo ver moet lopen om de lege batterijen uit zijn gehoorapparaat („klein chemisch afval") milieuveilig kwijt te kunnen. Anderen storen zich aan Albert Heijn, die reclame maakti-KQor müie|ttvriendelijke produkten, maar ondertussen de ene verpakking over de andere aanbiedt.

Het probleem van de verpakkingen scoort sowieso nummer één bij de Milieumelder. „Nog geen klosje garen" is tegenwoordig zonder plastic omslag te koop, aldus een van de bellers. De meeste consumenten zijn stellig van mening dat veel produkten het gemakkelijk met minder of geen verpakking kunnen stellen.

Vuilniswagen

Ook de inzameling van klein chemisch afval (KCA, zoals batterijen. verfafval en make-up) blijkt een probleem. Veel mensen weten nog steeds niet waar het schadelijke spul heen moet. Anderen klagen over de beperkte openstelling van de depots. Sommigen adviseren om aan de zijkant van de vuilniswagen een KCA-bak te hangen, zodat het allemaal in.ééii keer mee kaji^ (^i^i

Hoewel cons^inepten prijs stellen op goede informatie —getuige alleen al de ledenwinst van de Consumentenbond, waarbij inmiddels meer dan 600.000 mensen zijn aangesloten- blijkt het reclamedrukwerk in de bus bron van veel ergernis te zijn. En over de telefoon: Waren die toestellen zonder drukknoppen niet veel „duurzamer"? De Consumentenbond stelt de Milieumelder open tot vrijdagmiddag vijf uur. De definitieve inventarisatie van alle klachten, wensen en suggesties zal volgens de woordvoerder wel enkele weken in beslag nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.