+ Meer informatie

Weinig reizen naar Golfgebied geannuleerd

2 minuten leestijd

DEN HAAG Reisorganisatoren krijgen de laatste weken veel bezorgde telefoontjes van mensen die in het Golfgebied op vakantie gaan, maar de situatie heeft tot op dit moment nog amper geleid tot annuleringen.

Dit blijkt uit reacties van enkele grote reisondernemingen. Het ministerie van buitenlandse zaken zegt ook geen redenen te hebben de organisaties te adviseren reizen te schrappen.

Reizigers die geboekt hebben voor Israël, Cyprus, Turkije en Egypte nemen in groten getale contact op met hun reisbureau voor nadere informatie. De woordvoerder van Arke Reizen deelt mee dat er nog geen enkele annulering binnen is als gevolg van de ontwikkelingen,in de Golfgebied. „Wel willen veel mensen graag wat specifieke informatie over het gebied waar ze heen gaan. De reisondernemingen hebben regelmatig contact met Buitenlandse Zaken. Er is op dit moment geen reden op stappen te ondernemen", oordeelt de Arke-zegsman.

Over een mogelijk teruglopende belangstelling voor de landen is volgens Arke en zijn collega van Holland International momenteel nog niets zinnigs te zeggen. Bij Holland International is wel „een handjevol" annuleringen binnen gekomen, maar ook dit bedrijf wordt voornamelijk geconfronteerd met personen die informatie willen inwinnen. „Bovendien is er nog niemand geweest die te kennen heeft gegeven vroeger van vakantie terug te willen keren", aldus Holland International.

Een voorlichter op het ministerie van buitenlandse zaken bevestigt dat er regelmatig met de reiswereld contact is. „Maar de situatie in de Golf is momenteel niet van dien aard dat we de reisondernemingen zouden moeten adviseren af te zien van bepaalde reizen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.