+ Meer informatie

Boskalis ziet winst met 6 miljoen stijgen

Orderportefeuille is goed gevuld

1 minuut leestijd

PAPENDRECHT (ANP) - Het baggerconcern Boskalis heeft een bevredigend eerste halfjaar achter de rug. Vergeleken met de eerste helft van 1990 ging de nettowinst omhoog van ƒ 15 miljoen tot ƒ 21,6 miljoen. In dit resultaat is een buitengewone bate van ƒ 1,1 miljoen (v. j. ƒ 4,6 miljoen) begrepen. De omzet verricht werk bedroeg ƒ 417 miljoen tegen ƒ 395 miljoen over het eerste halfjaar 1990.

Op basis van opgeleverde werken bedroeg de omzet ƒ 316 miljoen (v. j. ƒ 397 miljoen). Voor de tweede helft van het jaar rekent de raad van bestuur, op basis van de huidige orderportefeuille (eind juni ƒ 615 miljoen) op een goede werkbezetting. Voor het tweede semester wordt ten minste een zelfde resultaat verwacht als over het eerste halfjaar. Dit zou het concern circa ƒ 43 miljoen netto kunnen opleveren tegen vorig jaar ƒ 31 miljoen.

Perspectief

De werkbezetting van het materieel in de eerste zes maanden was goed. Het bedrijfsresultaat steeg van ƒ 8,5 miljoen naar ƒ 23 miljoen mede onder invloed van het goede verloop van enkele aan de offshore gerelateerde werken op de Noordzee en beëindiging van verliesgevende werken in de Verenigde Staten. De afschrijvingen zijn gestegen van ƒ 26,4 miljoen tot ƒ 34,7 miljoen.

Hoewel in het algemeen gesproken de resultaten op de internationale baggermarkt nog steeds onvoldoende zijn is het perspectief voor de middellange termijn de laatste maanden verbeterd. De verwachte totstandkoming van een aantal grote inernationale infrastructurele werken, zoals in Hongkong, speelt daarbij een grote rol.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.