+ Meer informatie

Mudge niet tegen deelname Swapo aan verkiezingen

1 minuut leestijd

KAAPSTAD — Dirk Mudge, de Zuidafrikaanse leider van de territoriale regering van Namibië (het vroegere Zuid-West-Afrika), heeft vrijdag verklaard dat hij nog steeds een voorstander is van onafhankelijkheidsverkiezingen met deelname van Swapo (de Zuid-West-Afrikaanse volksbeweging).

Mudge liet weten dat de deelname van de Swapo, die al 15 jaar in een strijd met Zuid-Afrika is gewikkeld over de controle van het mineraalrijke Namibië, noodzakelijk is voor eerlijke verkiezingen en internationale acceptatie daarvan.

De Zuidafrikaanse leider van Namibië zei in een interview met de Zuidafrikaanse persvereniging dat hij bereid is een regering onder leiding van de Swapo te aanvaarden, als deze beweging in staat mocht blijken eventuele verkiezingen te winnen. Hij voegde daar wel aan toe dat de Swapo op een behoorlijke en verantwoordelijke manier zou dienen te regeren.

„We zouden het niet leuk vinden, maar we zouden het accepteren. We zullen hen natuurlijk een kans geven bij vrije en eerlijke verkiezingen", zo zei Mudge. Hij zei ook er geen enkel nut in te zien dat de Swapo haar strijd tegen Zuid-Afrika voor de onafhankelijkheid van Namibië voortzet. „Zij (de Swapo) vermijden contact met de militaire strijdkrachten (van Zuid-Afrika) en brengen slechts hun eigen volk om het leven".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.