+ Meer informatie

Miiiimuinlonen extra omhoog

1 minuut leestijd

PEN HAAG — Met ingang van 1 juli gaat het minimumloon met 2,3 procent omhoog. Een tijdelijke, bijzondere verhoging die groter is dan de uitkomst van de gebruikelijke wettelijke aanpassing aan de index van de regelingslonen.

Minister Tuijnman, die gisteren optrad als voorzitter van de ministerraad, deelde, tijdens de wekelijkse persconferentie mee dat deze index namelijk achterblijft bij de feitelijke ontwikkeling van de lonen. Dat komt onder meer door het ontbreken van veel afgesloten collectieve arbeidsovereenkomsten in 1980 en 1981.

Het percentage van 2,3 is een raming van de minimumloon-verhoging zoals die zou zijn geweest als zich die bijzondere omstandigheden niet zouden hebben voorgedaan. In dit pecentage is ook begrepen de 1,3 procent die per 1 januari 1981 nog niet in het minimumloon was opgenomen. De verhoging van 2,3 procent leidt tot de volgende minimumloonbedragen per 1 juli 1981 voor werknemers van 23 jaar en ouder: 1925,30 gulden per maand, 444,30 per week en 88,86 gulden per dag.

De tijdelijke verhoging zal uiteraard doorwerken in de aan het minimumloon gekoppelde sociale-minimumuitkeringen. Voor de overige sociale uitkeringen zullen overeenkomstige voorzieningen worden getroffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.